Πλαίσιο κειμένου: ΣΕΕΠ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ 
Πλαίσιο κειμένου: Click for Athens, Greece ForecastΠλαίσιο κειμένου: [ Επιστροφή ]

Φίλες και Φίλοι

 

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες πλήθους ερωτήσεων συναδέλφων που ενδιαφέρονται για το αν και εμείς μπορούμε να συμπεριληφθούμε στις «μονιμοποιήσεις» που τα ΜΜΕ διατυμπανίζουν κατά καιρούς σύμφωνα με κοινοτική οδηγία.

Γι΄ αυτό κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε και να τονίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για μονιμοποιήσεις αλλά για μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

 

 

 

Σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 70/99 τα κράτη μέλη υποχρεώνονταν το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουλίου 2000, να θεσπίσουν διάταξη με την οποία θα προέβλεπαν τους όρους μετατροπής των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με σκοπό :

1.    τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας σε μισθωτούς, που απασχολούνται για μεγάλο μεν χρονικό διάστημα αλλά με διαδοχικές και χρονικά προσδιορισμένες συμβάσεις στον ίδιο εργοδότη

2.    την άρση των αδικιών και τη δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων, που θα απαγορεύουν την καταχρηστική αντιμετώπιση των εργαζομένων και την καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

 

       Γι΄ αυτό έγκαιρα και έγγραφα (2 Mαϊου 2002) ζητήσαμε από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας να μας συμπεριλάβουν και στις συζητήσεις με τους φορείς και στις όποιες ρυθμίσεις, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε καμία ανταπόκριση.

Είμαστε από τους πρώτους φορείς εκτάκτων που συμμετείχαμε στο συντονιστικό όργανο και στις συζητήσεις με τους Ευρωβουλευτές που χειρίζονται το θέμα και ειδικά με τον κ. Αλαβάνο.

 

 

Η χώρα μας τελικά με καθυστέρηση τριών περίπου ετών προχώρησε στην έκδοση του  Π.Δ. 81 (ΦΕΚ 77Α΄/2-4-2003) με θέμα «Ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου», το οποίο όμως περιορίζει κατά πολύ τα όρια εφαρμογής της κοινοτικής οδηγίας και αποκλείει πολλές κατηγορίες εργαζομένων, μεταξύ αυτών και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι ο μόνος δρόμος για να μας συμπεριλάβει η νομοθεσία είναι η δικαστική οδός.

Η διάρκεια του δικαστικού αγώνα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Υπολογίζεται όμως ένα πλαίσιο 2 έως 4 ετών αφού οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες (αναβολές, εφέσεις κλπ) και είναι πιθανό η υπόθεση να φτάσει στον Άρειο Πάγο και στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

 

 

     Για την υπόθεση αυτή κλιμάκιο από συναδέλφους και μέλη του ΔΣ έκανε πλήθος επαφών με δικηγορικά γραφεία. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε :

1.    την κ. Χρυσούλα Μουκίου (ακολουθεί η γραπτή προσφορά της)

2.    τον κ. Αντώνη Ρουπακιώτη (ακολουθεί η γραπτή προσφορά του)

3.    τον κ. Νίκο Γαβαλά (ακολουθεί η γραπτή προσφορά του)

4.    τον κ. Χρήστο Νικολουτσόπουλο (δεν θέλησε να μας δώσει γραπτή προσφορά)

5.    τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο (δεν θέλησε να μας δώσει γραπτή προσφορά)

 

 

 

    

Η διαδικασία για προσφυγή στα Ελληνικά δικαστήρια από τους κατά τόπους Συλλόγους μας έχει ξεκινήσει και όπως από την αρχή έχουμε τονίσει ίσως διαρκέσει περισσότερο από 4 χρόνια μέχρι την τελική απόφαση.

 

Μετά από τις επαφές αυτές καταλήξαμε και σας προτείνουμε την συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο του κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΒΑΛΑ, Διδότου 31 Τ.Κ. 10680 Αθήνα, e-mail: ngavalas@hellasnet.gr, τηλ. : 210-36-42-253, fax: 210-36-40-259.

Για την σωστή πορεία των αγωγών απαραίτητο είναι στα περιφερειακά ΤΕΙ, που η πρώτη αγωγή θα γίνει στα εκεί δικαστήρια, να βρεθεί και ένας Δικηγόρος με τον οποίο ο εκεί Σύλλογος συνεργάζεται, για την παράσταση στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Δικηγόρος αυτός θα πρέπει να είναι σε στενή συνεργασία με τον κ. Γαβαλά. Σε περίπτωση που ο Σύλλογος δεν έχει πάγια ανάθεση σε νομικό σύμβουλο θα πρέπει ή να αναζητήσει το Δ.Σ. κάποιον ή να συνεννοηθεί με τον κ. Γαβαλά για να βρεί αυτός κάποιον από τον τοπικό Δικηγορικό Σύλλογο.

 

 

 

    Τονίζουμε ότι σε περίπτωση που κάποιοι συνάδελφοι ή Σύλλογοι θα θελήσουν να κινηθούν αυτόνομα χωρίς συνεννόηση με τον κ. Γαβαλά, υπάρχει ο κίνδυνος μιας καταδικαστικής απόφασης η οποία θα είναι αρνητικό δεδικασμένο για όλες τις υπόλοιπες αγωγές, κάτι εντελώς παρακινδυνευμένο και άστοχο το οποίο θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα όλους τους συναδέλφους πανελλαδικά που θα προβούν σε αγωγές.

 

 

 

    Σε περίπτωση δικαίωσής μας σύμφωνα με τη Νομολογία μπορούμε να ασκήσουμε και  αποζημιωτικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με το οποίο θα ζητάμε την υλική αποκατάσταση της ζημιάς που θα υποστούμε από τη μη σωστή εφαρμογή της οδηγίας.

 

 

 

Για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση είμαστε πάντοτε στην διάθεσή σας.

                                           το Δ. Σ.      

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου (222, 6-5-2004, Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου/ειδική Διαδικασία) δικαίωσε ωρομίσθια καθηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης με μη πλήρες ωράριο και υποχρεώνει το ίδρυμα να μετατρέψει την σύμβαση εργασίας της σε αορίστου χρόνου.

Αποκλείει μάλιστα από το τρίτους να ασκήσουν τριτανακοπή όπως συνέβη πρόσφατα σε διοικητικούς συμβασιούχους, των οποίων είχε τελεσιδικίσει η απόφαση αλλά το Υπουργείο Παιδείας άσκησε τριτανακοπή.
       Είναι η πρώτη Πανελλαδική απόφαση που δικαιώνει έκτακτους εκπαιδευτικούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

                                                                                                                                                                

 

 

 

Προσοχή Να συμπληρωθεί η αίτηση  και να κατατεθεί στο ΤΕΙ ΜΕΧΡΙ 18-9-2004. 

 

Το Π.Δ. όπως κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας 25-5-2004

 

Το Π.Δ. όπως δόθηκε στα ΜΜΕ στις 5-5-2004

 

Μονιμοποιήσεις εκτάκτων στο ΤΕΙ Κρήτης

Οδηγία 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της ΕΕ

Π. Δ. 81 (ΦΕΚ 77Α΄/2-4-2003)

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ για αγωγή

Καταγγελία της Ομοσπονδίας μας στην Comission

Ενημέρωση από τον Ευρωβουλευτή κ. Αλαβάνο

Πρόταση κ. Μουκίου

Πρόταση κ. Ρουπακιώτη

Πρόταση κ. Γαβαλά